יום תקשורת אורט נעמי שמר גן יבנה
מאת: נחום סילברמן רכז מגמת ניו מדיה
ביום שני ה23.2.15 הגיעו לבית הספר 2 יוצרים מרכזיים מתעשיית הטלוויזיה בארץ- רני סער ואלמוג בוקר, השניים הגיעו למפגש עם תלמידי מגמת תקשורת וניו מדיה במסגרת יום התקשורת השנתי של המגמה.
אלמוג בוקר,
כתב חדשות 10 באיזור הדרום, תושב קיבוץ זיקים
הביא ממקור ראשון את סאת חוויותיו העיתונאיות ממבצע "צוק איתן".
בהרצאתו, המחיש אלמוג את המציאות הביטחונית ביישובי עוטף עזה, בעשור האחרון. ככתב, כתושב וכאב לילד בן שלוש ולתאומים בני שבעה חודשים, אלמוג סיפר לתלמידים ולכיתת הוותיקים שהשתתפה ביום התקשורת, על 50 ימי הלחימה במבצע "צוק איתן", על הדיווחים תחת אש, ההתמודדות האישית עם משפחתו וניסיונות החדירה לקיבוץ זיקים שבו הוא מתגורר. בנוסף חשף אלמוג את התלמידים הצעירים והוותיקים לסיפורים שלא נכנסו ל"פריים טיים".ככתב שהחל את דרכו בלימודי תקשורת בבית-ספר תיכון (מקיף ז'בבאר שבע) הוא סיפר על הדרך מהתקשורת המקומית לארצית, על עבודת כתב השטח בשגרה ובחירום, על הדרך שבה כתב מגייס מקורות ועל האופן שבו הוא מגיע לחומרים ומעניק מימד מעשי ללימודים התאורטיים בבתי הספר.
ההרצאה לוותה בקטעי וידאו, תמונות ורשמים, שהמחישו יותר מכל את עבודת הכתב של אלמוג ואת החיים של תושבי עוטף עזה בעשור האחרון,לסיום הראה אלמוג לתלמידים את הסרט- יומן מלחמה שהפיק ערוץ 10 על כל ימי הלחימה במבצע צוק איתן.
התלמידים המורים המלווים וכיתת הוותיקים שהשתתפה ביום התקשורת היו מרותקים לתוכן הדברים ולגובה העיניים בו פרס אלמוג בוקר את משנתו.
בתמונה אלמוג מרצה בפני תלמידי מגמת ניו מדיה
במפגש השני שנערך במקביל הרצה הבמאי העלילתי רני סער
על עולם הבימוי בסדרות טלוויזיה ועל חשיבות עבודת צוות והכנה להצלחה
רני,במאי טלוויזיה מוכשר ומוערךסיפר לתלמידים על תוכניות וסדרות טלוויזיה אותן ביים
רמזור, יום האם,עספור,זגורי אימפריה, קצרים ועוד. :
בהרצאה שילב רני קטעים מאותן סדרות והצצות אל מאחורי הקלעים של "עספור" ו "זגורי אימפריה", רני י חשף את התלמידים לתהליכי היצירה מהרגע שהתסריט נכתב, דרך שלב הקאסט,שוטיננג, סטורי בורד,תהליכי הפקה,עבודת צוות ועד להופעת התמונה ה המרצדת על המסך.
הרצאתו הייתה סחפת ומרתקת והשאירה את התלמידים של המגמה ואת כיתת הוותיקים עם טעם של עוד לאחר סיומה
בתמונה רני מרצה לפני תלמידי המגמה